torsdag 4 juli 2013

Kyckling paj


En liten enkel paj som görs på någon timme. Alla i familjen älskar den och är desurom mycket mättande! Så här kommer ett enkelt nyttigt recept på kyckling paj. Njut!

Kyckling paj (cirka 280 kcl per bit)
Pajdegen:
3 dl vetemjöl
1 grahamsmjöl
150 g (mjukt) magarin eller smör
2-3 dl vatten

Blanda ihop allt och tryck sedan den i pajformen. Nagga botten med gaffel och sätt in den i kylskåpet.

Innehållet:
1 kycklingfile
grillkrydda
5 cm purjolök
2 ägg
½ dl grädde
fetaost
1  dl svamp
½ lök
½ paprika
peppar
salt

Sätt ugnen på 250 grader och sätt in pajdegen i 10 min.
Hacka löken och purjolöken och skär kycklingen i små bitar och stek i stekpannan. Krydda med grillkrydda.

Vispa de två äggen och krydda med salt peppar samt paprika pulver. Häll i grädden, svampen och paprikan samt den stekta kycklingen och löken. Häll innehållet i pajdegen och dekorera med fetaost och tomat samt gräddfil om ni vill. Låt fantasin flöda! Sätt den i ugnen i cirka 20 min eller tills den har fått färg. Låt den svalna och sen kan ni börja mumsa!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar