lördag 29 juni 2013

Bellas choklad tårta med jordnöt - och nutellakräm


Ok, min vän fyllde år och jag (som ni kanske har märkt) är ganska awesome på att baka! Så jag tog alla hennes favorit godis smaker och gjorde en tårtbotten med smak av vanilj, toppad med snickers och saltade jordnötter med jordnöt- och nutella fyllning. Ja som dom det låter så var den väldigt mättande, man var full efter bara två bett! Men oj så god den var! Det tar tid att göra den här tårtan (även om mycket är förenklat av mig), jag skulle rekommendera att ni hade en dag över om ni ska göra just den här tårtan. Den har tre tårtbottnar och 3 olika krämer. Ja, krämerna och choklad täcket är väldigt enkelt att göra. Det tar typ 20 min att göra alla 3, men sen är dem godare om man låter de stå i kylskåpet i någon timme. Visar hur man gör dem nedanför.

Som ni kan lista ut så är det en kaloribomb (som alla andra tårtor är) och jag skulle uppskatta ett en normal bit innehåller minst 500 kalorier. Så det är en tårta man väntar att äta till speciella höjdpunkter. Som det var när jag bakade den! Min kära fina vän Bella fyllde 17 år! Min lilla pärla är så vuxen! Så jag var tvungen att göra något extra speciellt till henne. Så här är den, Bellas choklad tårta med jordnöt- och nutellakräm


Tårtbotten med smak av vanilj x 3
4 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 vanilj

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader och smörj en runt form med smör.
Vispa äggen och sockret väldigt pösigt (rekommenderar elvisp) och vaniljen. Blanda alla torra ingerdienser i en bunke och blanda i äggblandningen, var försiktigt att blanda för mycket för bakpulvret tycker inte om det. Häll över smeten i den runda smörade formen och sätt i ugnen tills den är färdig. ungefär 20 min.


Jordnöttskrämen 
50 g cream cheese
150 g jordnötsmör
1 tsk citron saft
½ dl grädde

Blanda ihop jordnötsmöret och cream cheesen, häll i citronen. Vispa grädden riktigt hårt och blanda ihop. Låt stå i kylskåpet.

Nutella krämen
150 nutella
3 dl grädde

Låt nutellan stå ute en stund så att den är ganska mjuk. Vispa grädden hårt och blanda ihop nuttelan och grädden. Låt stå i kylskåpet.

Choklad krämen (tjockt lager) 
200 g mörk eller ljus choklad
2 dl grädde
1 msk socker

Smällt choklad i ett vatten bad. Alltså att du sätter en djup tallrik på en kastrull som har kokande vatten i sig medans den är på spisen som är på (Världens sämsta förklaring går till... Linnéa Dahlström! yey!). Var noga med att titta till chokladen och rör om med en sked. Vispa grädden hårt och tillsätt socker innan vispningen. Låt den smälta chokladen svalna (rör om annars kommer den fastna). Sen blandar du den med grädden. Min blev så fluffig för att jag bara hade 100 g choklad men med 200 g choklad kommer det bli en läcker kletig riktig chokladkräm!


Nu mina damer och herrar kommer vi till att sätta ihop samt dekorera hela tårtan! Yey! Det är så kul! Med 3 enkla steg!

Steg 1 
Ta en tårtbotten och sätt den på en serverings fatt. Smörj ett tjockt (1 cm) lager nutellakräm på tårbottnen och sätt på det andra tårbottnen.

Steg 2
Smörj på ett tunt lager (1/4 cm ungefär) jordnötkräm på andra tårtbotnen och sätt på tårbotten nr 3

Steg 3
Täck hela tårtan med ett tjockt lager chokladkräm! Dekorera med snickers och jordnötter och varför inte jordgubbar och hallon! Ät och njut!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar