Muffins!! (en muff innehåler 180 kalorier)
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
6 msk rapsolja
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Sätt ugnen på 200 grader, på över och under värme (alltså de två raka sträcken)
Vispa ägg och socker pösigt (lite vitare och skummigt). Blanda ihop alla torra ingrediensens i en annan skål. När du har vispat färdigt äggen och sockret, häll då de torra ingredienserna i äggsmet-skålen samt mjölken och oljan. Bands ihop till en smet, ska vara lite tjock. Fyll muffins formerna till ungefär hälften och sätt in dem i ugnen i ungefär 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Så länge gör frostingen till dina cupcakes. Och jag ska idag lära er två av mina cupcakes frostingar som jag kallar; svartavinbär semla och banana mountain cupcake. Svartavinbär semla - 6 stora muffins (1 muff innehåller 387 kalorier) 6 dl svarta vinbär 4 dl florsocker 4 dl grädde Börja med att värma svartavinbären (mikron) i en skål. Du ska bara ha deras saft så när du har värmt dem tar du en sil som du sätter över en annan skål och häller svarta vinbären i silen. Du ska få så mycket saft som möjligt. Blanda i florsocker och blanda noggrant. Vispa grädden hårt, nästan så att det blir till smör, blanda sedan svartavinbär saften i grädden och rör om. Då är frostingen färdig. Ta en muffin som har svalnat och skär ett lock av muffisens toppen. Gör ett håll i muffisen och fyll hållet med grädde. Bre på svartavinbär frostingen och sätt på locket. Woola! Färdig, bon appetit!(bilderna är inte i ordning, Ursäkta!)
Banan mountain cupcake - 6 stora muffins (1 muff innehåller 453 kalorier) 4 äggvitor 2 dl socker En banan Ok, många tycker det är svårt att undvika att få äggulan i skålen när man gör maränger. Därför ska jag nu visa ett enkelt sätt man kan undvika det. Knäck försiktigt ägget mot skål kanten så att det blir en liten spricka, öppna sprickan försiktigt med fingrarna och luta sedan ägget mot höger (eller vänster) då har ägget delats i två delar. Äggulan ligger nu i högra delen av skalet, för sakta över den till vänster delen av skalet och håll på så tills all äggvita har ramlat hur från skalet. Så lätt är det! Efter att vara gjort det några gånger blir det bättre!
Vispa äggvitorna styvt, tillsätt sockret lite i taget. Skär bananen i tunna tunna skivor och lägg skivorna sedan på muffisen, (Pilligt). Sockra banan skivorna lite. Använd spett instrumentet för att lägga ett tjockt lager maräng på eller bara smet på det med en slätt kniv. Enjoy!
Mina små skapelser <3
källa: mig själv
bild: mig själv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar